+387 55 205 472
skudsemberija@gmail.com
×
×

Greška

[OSYouTube] Alledia framework not found

U Srpskom kulturno-umjetničkom društvu /SKUD/ "Semberija" do 20. marta traje konkurs za prijem novih članova, a novina je ponovno aktiviranje tkačke sekcije i uvođenje dječijeg hora, saopšteno je iz ovog društva.

 

Nove članove prima i Narodni orkestar SKUD-a koji trenutno ima 17 instrumentalista, a na listi prioriteta su harmonika, gitara, violina i bubanj.

Novitet je i da od 1. marta članarina na godišnjem nivou iznosi samo jednu KM jer SKUD ima obećanje Gradske uprave da će iz budžeta grada biti obezbijeđena dodatna sredstva koja su do sada prikupljana iz članarina.

https://www.youtube.com/watch?v=b-jeuwxcNlI

Nove članove prima i Narodni orkestar SKUD-a koji trenutno broji 17 instrumentalista. Na listi prioriteta su harmonika, gitara, violina i bubanj.

IZ SKUD-a najavljuju da bi ove godine mogla biti realizovana i turneja po Rusiji, u okviru saradnje sa ruskim gradom Azovom, a pripremaju i brojna druga iznenađenja i koncerte.

Izvor: NTV Arena

Galerije fotografija sa nastupa našeg ansambla

VIDEO GALERIJA

BROJEVI
6
SEKCIJA
33
NASTUPA
U INOSTRANSTVU
64
GODINE TRADICIJE
500
ČLANOVA
U SVIM SEKCIJAMA
SEKCIJE
  1. FOLKLOR
  2. VOKALNA SEKCIJA
  3. ORKESTAR
  4. ŠKOLA NAR. INSTRUMENATA
  5. TKAČKA SEKCIJA
  6. DJEČIJI HOR

Folklorna sekcija JU SKUD-a "Semberija" Bijeljina broji preko 400 članova i najbrojnija je sekcija, koja na svojim plećima nosi ogroman teret društva u smislu održavanja programa, koncerata i nastupa.

Umjetnički rukovodilac - koreograf u JU SKUD "Semberija" je Goran Perkić koji se folklorom bavi preko 40 godina. Velike pomake napravio je na planu afirmacije izvornog narodnog stvaralaštva, oživljavajući već skoro zaboravljene običaje svog naroda.

Sekcija funkcioniše kroz pet igračkih ansambala: Prvi (izvođački) ansambl, Pripremni ansambl, Prvi dječiji ansambl, Drugi dječiji ansambl, Početni ansamb.

U sklopu vokalne sekcije djeluju dvije grupe, ženska i muška vokalna grupa, koje su dale značajan pečat razvoju i očuvanju stare izvorne pjesme.
Ženska vokalna grupa predstavlja skup mladih i talentovanih djevojaka sa istinskom voljom i željom, da postanu prave zvijezde društva.

Izvode narodne pjesme iz Šumadije, južne i istočne Srbije, Vojvodine, sa Kosova i Metohije, pjesme komponovane u duhu srpske narodne muzike, a od skora izvode i rusku izvornu muziku.

Pored folklora, najvažnija i nezaobilazna sekcija je Narodni orkestar JU SKUD-a "Semberija", bez koga bi rad društva bio nemoguć. Radom orkestra rukovodi profesor muzike Željko Đukanović, koji je ostvario značajne rezultate sa članovima orkestra.

Od marta 2013. godine kada je i osnovan, uspješno njeguje srpsko muzičko-kulturno nasleđe, kao i muziku ostalih balkanskih naroda. Inače, rad orkestra je isključivo usmjeren ka pravim, iskonskim muzičkim i umjetničkim vrijednostima.

JU SKUD "Semberija" © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co