+387 55 205 472
skudsemberija@gmail.com
×
×

Грешка

[OSYouTube] Alledia framework not found

Српско културно умјетничко друштво "Семберија" врши упис нових чланова у секције:

-АНСАМБЛ ВЕТЕРАНА

-ФОЛKЛОРНА СЕKЦИЈА

-НАРОДНИ ОРKЕСТАР

-ВОKАЛНА СЕKЦИЈА

-ТKАЧKА СЕKЦИЈА

-DJЕЧИЈИ ХОР

Сви заинтересовани се могу пријавити у ЈУ Скуд Семберија,Бијељина лично,у просторијама зграде Центра за културу-Бијељина у приземљу,сваким радним данима од 8.00-15.00 часова.Приликом уписа обавезно донети са собом двије фотографије (за личну карту) ради потпуне евиденције.

                                                                                       УПИС И ЧЛАНАРИНА СУ БЕСПЛАТНИ!

Галерије фотографија са наступа нашег ансамбла

ВИДЕО ГАЛЕРИЈА

БРОЈЕВИ
6
СЕКЦИЈА
43
НАСТУПА
У ИНОСТРАНСТВУ
64
ГОДИНЕ ТРАДИЦИЈЕ
500
ЧЛАНОВА
У СВИМ СЕКЦИЈАМА
СЕКЦИЈЕ
  1. ФОЛКЛОР
  2. ВОКАЛНА СЕКЦИЈА
  3. ОРКЕСТАР
  4. ШКОЛА НАР. ИНСТРУМЕНАТА
  5. ТКАЧКА СЕКЦИЈА
  6. ДЈЕЧИЈИ ХОР

Фолклорна секција ЈУ СКУД-а "Семберија" Бијељина броји преко 400 чланова и најбројнија је секција, која на својим плећима носи огроман терет друштва у смислу одржавања програма, концерата и наступа.

Умјетнички руководилац - кореограф у ЈУ СКУД "Семберија" је Горан Перкић који се фолклором бави преко 40 година. Велике помаке направио је на плану афирмације изворног народног стваралаштва, оживљавајући већ скоро заборављене обичаје свог народа.

Секција функционише кроз пет играчких ансамбала: Први (извођачки) ансамбл, Припремни ансамбл, Први дјечији ансамбл, Други дјечији ансамбл, Почетни ансамб.

У склопу вокалне секције дјелују двије групе, женска и мушка вокална група, које су дале значајан печат развоју и очувању старе изворне пјесме.
Женска вокална група представља скуп младих и талентованих дјевојака са истинском вољом и жељом, да постану праве звијезде друштва.

Изводе народне пјесме из Шумадије, јужне и источне Србије, Војводине, са Косова и Метохије, пјесме компоноване у духу српске народне музике, а од скора изводе и руску изворну музику.

Поред фолклора, најважнија и незаобилазна секција је Народни оркестар ЈУ СКУД-а "Семберија", без кога би рад друштва био немогућ. Радом оркестра руководи професор музике Жељко Ђукановић, који је остварио значајне резултате са члановима оркестра.

Од марта 2013. године када је и основан, успјешно његује српско музичко-културно наслеђе, као и музику осталих балканских народа. Иначе, рад оркестра је искључиво усмјерен ка правим, исконским музичким и умјетничким вриједностима.

JU SKUD "Semberija" © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co